Боксер

Боксер

Исторически данни, митове и легенди за Боксер

Произход на БоксераКорените на Боксера стигат до вече изчезналия немски буленвайзер - куче от вида на мастифите, използвано да хваща едър дивеч като мечки и глигани.

Бил е ценен най - вече с това, че е държал плячката, докато дойде стопанинът му.

После бил кръстосан с английски булдог и се получил Боксер с един от най - характерните черепи - с къса муцуна и голяма долна челюст.

Боксерът е прославен в началото на века и с участието си в някои от първите филми създавани някога.

5.0, 1 гласа
прегледи 5451

Препоръчани продукти

Коментари за Исторически данни, митове и легенди за Боксер

 1. 7.

  Пишете,моля Ви,кога Боксерите стват агресивни.

 2. 8.

  До 7. Таня - с подходящо обучение от ранна възраст, до агресия на боксерите едва ли ще се стигне.

 3. 9.

  zdraveite!Az ste si kopuvam bokser ste mi kazete li dali kozinata mu mnogo pada

 4. 10.

  До 9. Sashko - боксерите са късокосместа порода и козината им не пада много. Необходимо е само изчеткването й от време на време.

 5. 11.

  Прекрасни са! Любвеобилни, предани, верни до гроб, умни,особено женските! За мен те са академиците сред кучетата! Имали сме и мъжки боксер но са много по-назад от женските по интелект.Нашата боксерка Тина обожаваше морето и да играе във висока трева след дъжд и в прясно навалял дълбок сняг.

 6. 12.

  Имаме тигров боксер от 12.2006 тя ечлен на дома ни. Най-умното куче на света. Преди два месеца иоперирахме втори тумор, но сега е прекрасна отново

 7. 13.

  Здравейте! В квартала ни се появи уличен тигров боксер! Вече се движи в глутница с една кръстоска между немска овчарка и бордър коли, две получерни кучета и едно дребно куче. Опасяваме се да не е агресивен и опасен!

 8. 14.

  До 13. Филип - има вероятност кучето да е изгубено или изоставено. Може да сигнализирате в местния Ви приют ако се притеснявате. Там следва кучето да се прибере в приюта за бездомни животни.

 9. 15.

  Ще опитаме! :)

 10. 16.

  Кучето намери своя стопанин! :)

 11. 17.

  Имам боксер на 45 дни много хапе, какво да предприема

 12. 18.

  До 17. Андриян - за момента му осигурете играчки, подходящи за гризане. Кученцето е все още бебе и за него "хапане" е просто игра. След навършване на 2 месеца постепенно може да започнете и обучение. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 13. 19.

  Вярно ли е че боксерите боледуват от рак и ако в така как да го предотвратя

 14. 20.

  До 19. - според статистиките, боксерите са предразположени към ракови заболявания, но това не означава, че всеки боксер ще се разболее от тази коварна болест. Относно превенцията - тя е подобна както при хората - здравословен начин на живот. Осигурявайте на своя любимец достатъчно разходки, подходяща за него храна и разбира се - внимание и любов.

 15. 21.

  Защо нашата тигрова боксерка на 6 месеца си яде акото когато е сама храня я с гранули какво може още да яде на тази възраст

 16. 22.

  До 21. Лея - изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/защо-кучетата-ядат-изпражнения

  Относно храненето - гранулите са достатъчни за основна храна. Може да й давате лакомства между храненията и плодове и зеленчуци, които обича (краставици, моркови, ябълка)

 17. 23.

  Боксерите боледуват ли много

 18. 24.

  До 23. - зависи от начина, по който се отглеждат. Има определени заболявания, към които са предразположени. Повече може да научите тук: http://zoovidove.baubau.bg/боксер/здравословен-статус-проблеми-боксер.html

 19. 25.

  Здравейте, имам боксер на 2 год. Последно време често повръща.

 20. 26.

  До 25. - ако повръщането продължава повече от 2-3 дни е нужен преглед от ветеринар. Нядяваме се, че сте вземи мерки!

Подобни статии

Плата

Плата

Лат.: Xiphophorus maculatus Царство: Animalia (Животни) Тип: Chordata (Хордови) Клас: Actinopte...

Английски булдог

Английски булдог

Английският булдог е масивно мускулесто куче с набръчкано лице и отличителен нос. Те не са сред най ...

Немски шпиц - голям

Немски шпиц - голям

Големият немски шпиц е една от разновидностите на породата Немски шпиц. Към тази порода принадлежат ...