Бигъл

Бигъл

Характер и поведение на Бигъл

Труден ли е характера на БигълаОбоняние при БигълаПородата се отличава с изключително голяма енергичност и активност. Обичат игрите и дългите разходки. Общителни са и имат добър нрав.

Биглите са страшно гласовити. Чаровни и весели, те имат почти всичко, което един стопанин търси в едно куче. Обожават стопаните си и се сприятеляват за нула време.

Има нещо, което им помага да надушват миризмите и това са техните уши.

Бигълът е съсредоточен в едно - миризмите. Ако миризмата е наблизо, нищо не може да го спре.

Когато е нащрек или иска нещо, Бигълът издава обикновен лай. Ако е по следа, Бигълът лае проточено.

Тези кучета имат способността да вият, когато са тъжни, самотни или понякога дори от съпричастност.

Тъй като са ниски, не им се налага да спират да душат и носът им следва дирята. Влажният им нос привлича и задържа повече ароматни молекули, затова следват него.

Освен, че са страхотни в душенето, тези кучето са и умни. Те не само различават миризми, но и ги запомнят. Мирисът ги мотивира. Имат изумително обоняние.

4.0, 4 гласа
прегледи 27124

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Бигъл

 1. 61.

  До 60. Румен - твърде вероятно е, ако е в затворено оградено пространство, което е малко като площ.

 2. 62.

  Страхотни съвети,ще се възползвам. А когато бебе по колко пъти трябва да яде?

 3. 63.

  До 62. Теменужка Стоянова - добре е в началото дневната дажба да бъде разделена на поне 4 хранения.

 4. 64.

  Здравейте. Искам да си вземем мъжки бебе бигъл. Бихте ли ме посъветвали от къде да го закупя?

 5. 65.

  До 64. Дани - точно място няма как да Ви кажем, но това което можем да Ви посъветваме е, ако искате кученцето да е чистокръвно и с родословие, то да бъде взето от лицензиран развъдник. В интернет може да намерите и такива.

 6. 66.

  Имаме женски бигъл на 2м и 20 дни и сме много изненадани от лакомията му.4.9 кг яде по 3пъти дневно по 50 гр. Суха качествена храна, но ми се струва гладно.Колко е нормално да се дава?

 7. 67.

  До 66. Мартин - зависи каква точно е храната. При положение, че е висок клас, на опаковката би следвало да има табличка, на която е описано точно колко е дневната дажба. Имайте предвид, че на тази възраст е добре храненията да са 4, а не 3.

 8. 68.

  Можели на 8 месеца да се на учи да пикае на вън

 9. 69.

  Искам да си взема бигъл но на колко месеца трябва да се започне с ваксините

 10. 70.

  от къде мога да намеря във варна

 11. 71.

  До 68. Анатоли - доста сте закъсняли с приучването за изхождане навън, но да, може разбира се. Просто ще е нужно вероятно повече време, за да свикне. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна

 12. 72.

  До 69, 70. emre - първата ваксинация се поставя обикновено след навършване на 40 дни (средно на 43-45 ден). Най-лесно е да следите обявите в интернет с локация Варна.

 13. 73.

  Искам да попитам бигъла лае ли много силно понеже живея в къща, но около нея има 2 блока дали е добре да си взема това куче за вкъщи иначе си имам малък двор (24 квадрата), само това е нещото, което ме спира да си взема бигъл.

 14. 74.

  73. Алекс - при положение, че ще има място, където да изразходва енергията си, едва ли ще имате проблем с неговата "свръхактивност". Ако се отглежда в апартамент, тогава е по-вероятно да се получават оплаквания от съседите, тъй като породата наистина не е от най-тихите. Но щом ще бъде в къща, не се притеснявайте от съседите в блоковете. А и не сте единственият, който ще има бигъл, нали?! :)

 15. 75.

  Здравейте:) А защо се търкалят и отъркват някой път в земята?

 16. 76.

  До 75. Мариета - изпращаме Ви статия, която ще Ви даде отговор на въпроса:

  http://zoomedia.baubau.bg/животните/въртене-гръб-куче

 17. 77.

  Здравейте обмислям да си взема бигъл,ще бъде ли проблем да бъде навън целогодишно, също така живея в къща с малък двор и няма да има възможност да изразходва цялата си енергия, затова по колко пъти горе-долу ще трябва да го разхождам и колко дълги да са разходките? Благодаря предварително!

 18. 78.

  До 77. - добре е, че ще го гледате в къща, тъй като бигълите са доста шумни по принцип и се славят със своята гласовитост. Тъй като са доста енергични е препоръчително разходките да бъдат по-дълги, поне по 30 минути на разходка (ако имате възможност, разбира се). За тяхната честота зависи от Вас - на какъв режим ще го научите.

 19. 79.

  Здравейте искаме да си вземем бигъл но ще трябва поне 10 часа да е сам,чета че са много чувствителни,и ще лаят докато не се приберем така ли е или има и други начини.

 20. 80.

  Пропуснах да кажа че живеем в апартамент.

Подобни статии

Лъв

Лъв

Лат. Panthera leo Семейство Коткови (Котки) Разред Хищници Страхува ли се лъвът от човека? "...

Тигър

Тигър

Лат. Panthera tigris Семейство Котки Разред Хищници По - голям ли е тигърът от лъва? Може би ...

Ягуар

Ягуар

Лат. Panthera оnса Семейство Котки Разред Хищници Кой е господар сред животните в Америка? Д...

Леопард

Леопард

Лат. Panthera pardus Семейство Котки Разред Хищници Страхува ли се леопардът от тигъра? "Изв...