Бигъл

Бигъл

Характер и поведение на Бигъл

Труден ли е характера на БигълаОбоняние при БигълаПородата се отличава с изключително голяма енергичност и активност. Обичат игрите и дългите разходки. Общителни са и имат добър нрав.

Биглите са страшно гласовити. Чаровни и весели, те имат почти всичко, което един стопанин търси в едно куче. Обожават стопаните си и се сприятеляват за нула време.

Има нещо, което им помага да надушват миризмите и това са техните уши.

Бигълът е съсредоточен в едно - миризмите. Ако миризмата е наблизо, нищо не може да го спре.

Когато е нащрек или иска нещо, Бигълът издава обикновен лай. Ако е по следа, Бигълът лае проточено.

Тези кучета имат способността да вият, когато са тъжни, самотни или понякога дори от съпричастност.

Тъй като са ниски, не им се налага да спират да душат и носът им следва дирята. Влажният им нос привлича и задържа повече ароматни молекули, затова следват него.

Освен, че са страхотни в душенето, тези кучето са и умни. Те не само различават миризми, но и ги запомнят. Мирисът ги мотивира. Имат изумително обоняние.

5.0, 1 гласа
прегледи 20103

Препоръчани продукти

Коментари за Характер и поведение на Бигъл

 1. 48.

  До 47. iva - не е проблем да се гледа в апартамент.

 2. 49.

  Тази порода е прекрасна . Моята приятелка има бигъл и когато роди каза че ще ми даде едно.

 3. 50.

  Мога ли да бъда искрена по лични ВИЖДАНИЯ? КОМЕНТАР?-ТРУДНО Е ЗА ГЛЕДАНЕ ЗА ХОРА,ЖЕЛАЕЩИ СПОКОЙНО И ПАСИВНО КУЧЕ...Бигълчетата са щури ,импулсивни и с характер,но внасят много емоция и живот...Моят бигъл, макар и палав ,никога не би заменила,защото би било по-лесно, да се отрека от темперамента им.:Но ако нямате желание не се заемайте, защото кученцето е живот и ако един такъв щур живот , ще ти се опре,не се занимавай...Кученцата носят също душа...

 4. 51.

  След каква възраст кучето може да се извежда на разходки.

 5. 52.

  До 51. Димитър - след поставяне на 2-та ваксина, може да се започне с разходките. Ако ваксинационната схема върви по календар, това значи около 2 месечна възраст.

 6. 53.

  Ако си взема бигъл на 2 години примерно. Ще се привърже ли към мен?

 7. 54.

  До 53. Иван И. - не е важна възрастта, а подхода към самото куче! Разбира се, че ще се привърже ако се грижите с любов за него!

 8. 55.

  Здравейте,подариха ми бигъл-женска за мой р.д..Когато беше на 1м,сега е вече на 5м,и е изключително,игрива,импулсивна,своенравна и т.н.правя и дълги разходки,но явно не и е достатъчно.работя по-15ч,общо взето съм 17ч навън.Това със сигурност се отразява на нея.защото живея сама.всеки път когато се прибирам има голяма доза направени пакости и бели.вчера вече беше прекалила,направила голяма дупка в матрака на леглото и извадила и накъсана дунапрена от него.Има ли период в който спират да правят подобни бели.Или е защото е сама.понеже като я оставя и за 5 мин.пак прави бели.дори и като съм си вкъщи не спират.знам,че до определено време са като дяволчета и постоянно правят пакости.но,ежедневно???

 9. 56.

  До 55. Светла - по принцип при Вас се дължи и на двете причини - със сигурност го прави поради факта, че доста време е само вкъщи, но и на тази възраст определено са много палави. Отделно породата също е доста пакостлива и активна по принцип. Това, което Ви съветваме да направите е да заградите едно пространство от дома си, в който кученцето да стои, докато е само вкъщи. Може да оградите с импровизирана оградка например.

 10. 57.

  Здравейте , разбрах че тези сладури малко повечко да лсйвт и вият

 11. 58.

  Съжалявам за грешките . Може ли да се превъзпитат тези сладури да не лаят и вият когато са сами?

 12. 59.

  До 58. Петя - по принцип е до темперамента на самото куче. Не е при всички, но често се случва да. Трудно бихте премахнали точно това поведение на кученцето. Ако сега ще вземате куче от тази порода е добре да започнете обучение след навършване на 2-3 месечна възраст. Изпращаме Ви линк с команди, които ще Ви бъдат от полза. В статията има и команда за лаенето: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 13. 60.

  Ако кучето е в къща с двор ще прави ли дупки в двора понеже е ловджийско?

 14. 61.

  До 60. Румен - твърде вероятно е, ако е в затворено оградено пространство, което е малко като площ.

 15. 62.

  Страхотни съвети,ще се възползвам. А когато бебе по колко пъти трябва да яде?

 16. 63.

  До 62. Теменужка Стоянова - добре е в началото дневната дажба да бъде разделена на поне 4 хранения.

 17. 64.

  Здравейте. Искам да си вземем мъжки бебе бигъл. Бихте ли ме посъветвали от къде да го закупя?

 18. 65.

  До 64. Дани - точно място няма как да Ви кажем, но това което можем да Ви посъветваме е, ако искате кученцето да е чистокръвно и с родословие, то да бъде взето от лицензиран развъдник. В интернет може да намерите и такива.

 19. 66.

  Имаме женски бигъл на 2м и 20 дни и сме много изненадани от лакомията му.4.9 кг яде по 3пъти дневно по 50 гр. Суха качествена храна, но ми се струва гладно.Колко е нормално да се дава?

 20. 67.

  До 66. Мартин - зависи каква точно е храната. При положение, че е висок клас, на опаковката би следвало да има табличка, на която е описано точно колко е дневната дажба. Имайте предвид, че на тази възраст е добре храненията да са 4, а не 3.

Подобни статии

Далматинец

Далматинец

Далматинците са сладки на външен вид, за някои дори и малко смешни, средноголеми бели кучета, покрит...

Общ преглед на комарите

Общ преглед на комарите

Кои са основните местообитания на комарите? Защо на Антарктида няма комари? Къде са най - многобройн...

Великденче

Великденче

Може би отдалече ще Ви се стори, че това е Kалинка? Истината е, че това е друго насекомо, което наро...

Френски булдог

Френски булдог

Сплескана муцунка и възхитително сумтене - това е Френският булдог. Това е кучето с най - шумно хърк...