Бигъл

Бигъл

Отглеждане и дресировка на Бигъл

Отглеждане

Отглеждане на БигълКак се отглежда БигълКак се държи с деца БигълътДресировка на БигълС Бигъла трябва да сте подготвени за "екшън". Този игрив приятел ще следва всяка една миризма, която подуши и трябва да сте много внимателни, защото ако надуши и тръгне след следа, той няма да се върне докато не стане "победител" в това което търси и преследва.

Забавен е, но не е най - подходящото куче за апартамент, тъй като вероятно ще има доста оплаквания от съседите, които искат спокойствие и тишина.

Най - добре Бигълът ще се чувства в двор, където ще може да бяга на воля. Важно е да има ограда, откъдето не може да избяга, защото хване ли да гони нещо няма да се спре, докато не победи.

Държат се чудесно с децата, затова са подходящи за семейство. За семейства, които обичат да играят на "донеси играчката", това е идеалното куче.

Независимо дали играят на "донеси", търсят из гората или седят в скута Ви, Биглите са обичливи, забавни и весели кучета.

Нуждаят се не само от ежедневни, но и от продължителни разходки за да изразходват енергията си.

Обикновено се разбира добре с други кучета и това не представлява проблем. Малките домашни любимци (например зайчета) може да се окажат проблем, тъй като това е била главната цел и на тяхната селекция.

С правилно възпитание и добра дресировка това може и да бъде предотвратено.

Бигълът не трябва да се оставя за дълго време сам, тъй като се чувства самотен и изразява това си чувство чрез своето виене.

Грижи за козината

Поддръжката на козината му е лесна, но трябва да се къпе по - често. Ако намерят нещо, което мирише добре се отъркват в него и носят миризмата му вкъщи. Често ще се налага да прибягвате до обезмирисване.

Падането на козината му е умерено.

Ушите трябва да бъдат почиствани редовно за да се избегнат различни ушни инфекции занапред.

Дресировка

Колкото и да се обучава, не може да се научи да не следва носа си.

Биглите се нуждаят от обучение, което няма да е никак лесно. Обучават се стига това, което  използвате да е по - примамливо от миризмите.

Започнете отрано и не спирайте. Тези кучета се мотивират от храна и никога няма да откажат лакомство.

Коментари за Отглеждане и дресировка на Бигъл

 1. 16.

  Здравейте, имаме мъжки бигъл на 11 месеца, който не спира да се "изпуска" у дома. Правихме му изследвания, всичко му е наред, с ходенето по голяма нужда всичко е ок - научи се за месец.. Но това с пишкането вече е голям проблем, на който не намираме решение. Съветвахме се с ветеринар и други собственици на кучета от същата порода - всички са единодушни, че вече е много голям и би трябвало спокойно да стиска.. А при него максимума е 2 часа, след това - локва в къщи.. Моля, дайте ни някакъв съвет, защото нещата не отиват на добре.. :(

 2. 17.

  До 16. Наталия - съветваме ви да опитате и със спрейовете, които се предлагат на пазара с тази цел. 11 месечната възраст не е толкова голяма за да се правят заключения. При някои отучването отнема повече време.

 3. 18.

  благодаря ви за съвета, ще опитаме.. :)

 4. 19.

  Здравейте! Имаме мъжко бигълче на 8 месеца, голям сладур, но срещаме трудност с ходенето по голяма нужда навън. Сравнително лесно свикна да пишка, като го изведем, но щом стане дума за 'другата работа' се стиска докато не се приберем в къщи. Пробвали сме с много дълги разходки, лакомства, но не се получава. Бихте ли ме посъветвали за някаква тактика при възпитанието,благодаря предварително.

 5. 20.

  Здравейте,имаме си бигълче на 1г.за жалост много разглезен,като малко дете.И сега имаме огромен проблем с това че до сега винаги е бил с някой,не е оставал сам вкъщи...щом го оставим дори за 10-15мин,започва едно лаене,едно виене.....целия блок ни чува.А ако не лае руши нещо!Как да го приуча да стои сам,без да съсипе целия апартамент? Проблема тръгна от там,че като беше на 4-5м.разбрахме че има вроден проблем със сърцето(изморява се много бързо) и започнахме да го глезим много повече от необходимото заради този проблем....и съотвено ни се качи на главите. Но пък ни е страх,че ако го оставим самичък от страх може да му стане нещо със сърцето и затова досега винаги е имало някой при него,ноооо това не може да продължава вечно,та ако може да ми дадете някакъв съвет как най-лесно и безболезнено и за него и за нас да го приучим да седи сам,ще ви бъда безкрайноооо благодарна!

 6. 21.

  До 19. Ивона - изпращаме ви линк, който се надяваме да ви бъде от полза.

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна

  Бихме ви посъветвали да забелижите долу горе кога кученцето се опитва да дефекира у вас и точно тогава да го изкарвате навън. Ние бихме ви посъветвали това да става 15-20 миннутки след хранене.

 7. 22.

  До 20. Ники - наистина ще бъде доста трудно предвид факта, че не е оставал сам и е бил глезен, но не е невъзможно. За да постигнете желания успех ще е нужно вероятно доста време. Бихме ви посъветвали да започнете с минимално време за оставяне на кученцето само - например започвате с 10-15 минути и постепенно увеличавате времето. Съветваме като за начало да излезете от вас докато кученцето се занимава с нещо и не ви вижда, че се приготвяте да излизате, защото те усещат това и обикновено започват да скимтят още докато обувате обувките си.

  Повтаряйте този трик в продължение на няколко дни с постепенно увеличаване на времето. Надяваме се да се получи :) Стискаме ви палци

 8. 23.

  Мерси много за съвета.Ще опитам и дано имаме успех! Да наистина той започва да става неспокоен още щом започна да се обличам,а докато стигна до обуването вече е пред мен на вратата и чака и той да излезе с мен.Другото което искам да попитам е къде е по-добре да го оставям сам.Съветва ли са ме да е в банята или в по-малка стая за да няма много опции за правене на бели..Та кое е по-доброто място,в коридора в хола или в банята.Или е без значение къде е.

 9. 24.

  До 23. Ники - бихме ви препоръчали първоначалните оставяния да бъдат в стаята, в която прекарва най-много време и където е неговото легълце или местенце (вероятно има такова). Там би му било най-комфортно и ще се избегне излишно стресиране. Едно затваряне в банята например би го стресирало още повече.

 10. 25.

  Здравейте! Имам само една малка питанка: Мноооого трудно ни се получава сядането без наградка, по време на разходка. На 8 месеца е и единственото, което го стимулира да седне е като види купата с храната да идва към неговата собствена. Упражнявали сме го милиони пъти с всякакви дреболийки, но празни ли са ръцете - резултата е почти нулев. Рано ли е, или просто своенравния им нрав няма да му позволи (поне не и скоро) да го прави?
  Благодаря!

 11. 26.

  До 25. Стилиян - няма нищо лошо в това, че изпълнява команда с цел награда. Дори в самите команди и съвети за обучение се препоръчва задължително да имате лакомства, с които да се възнаграждава кучето. Не се притеснявайте. Просто вземете възможно най-малките по размер лакомства предназначение за обучение. В специализираните зоомагазини има различни видове.

 12. 27.

  Благодаря много за отговора! Поздрави! :)

 13. 28.

  Здравейте! Знам, че не тук е мястото, но търся малко бигълче за домашен любимец. Ако на някой му се родят и може да ми подари едничко, моля да се свърже с мен на тел: 0879 131 240

 14. 29.

  Казаха ми че са много агресивни.
  Това вярно ли е?

 15. 30.

  Александър в OLX има страхотни бигълчета.Големи сладури!!!

 16. 31.

  До 29. Нели - ако се обучи по правилният начин от малко, няма да имате проблем с агресия.

 17. 32.

  Исключително смели кучета!!! Невероятни сладури! И аз предлагам ОLX!

 18. 33.

  Мога ли да оставя бигъл на 6 месеца сам за 5 часа

 19. 34.

  Според мен може аз съм ученичка и моето стои около 5 часа само! Пробвай! :)

 20. 35.

  До 33. - може, но не оставяйте опасни предмети в близост до него, които могат да го наранят или такива, които би могло да повреди.

Подобни статии

Абисинска котка

Абисинска котка

Абисинската котка е порода домашна котка с много отличителни белези по космената покривка. Има много...

Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау (Чао Чао)

Чау Чау е порода куче, произлизащо от Китай. Там то се нарича "Songshi Quan", което означава "пухкав...

Рекламирай в INSERT.BG