Бигъл

Бигъл

Отглеждане и дресировка на Бигъл

Отглеждане

Отглеждане на БигълКак се отглежда БигълКак се държи с деца БигълътДресировка на БигълС Бигъла трябва да сте подготвени за "екшън". Този игрив приятел ще следва всяка една миризма, която подуши и трябва да сте много внимателни, защото ако надуши и тръгне след следа, той няма да се върне докато не стане "победител" в това което търси и преследва.

Забавен е, но не е най - подходящото куче за апартамент, тъй като вероятно ще има доста оплаквания от съседите, които искат спокойствие и тишина.

Най - добре Бигълът ще се чувства в двор, където ще може да бяга на воля. Важно е да има ограда, откъдето не може да избяга, защото хване ли да гони нещо няма да се спре, докато не победи.

Държат се чудесно с децата, затова са подходящи за семейство. За семейства, които обичат да играят на "донеси играчката", това е идеалното куче.

Независимо дали играят на "донеси", търсят из гората или седят в скута Ви, Биглите са обичливи, забавни и весели кучета.

Нуждаят се не само от ежедневни, но и от продължителни разходки за да изразходват енергията си.

Обикновено се разбира добре с други кучета и това не представлява проблем. Малките домашни любимци (например зайчета) може да се окажат проблем, тъй като това е била главната цел и на тяхната селекция.

С правилно възпитание и добра дресировка това може и да бъде предотвратено.

Бигълът не трябва да се оставя за дълго време сам, тъй като се чувства самотен и изразява това си чувство чрез своето виене.

Грижи за козината

Поддръжката на козината му е лесна, но трябва да се къпе по - често. Ако намерят нещо, което мирише добре се отъркват в него и носят миризмата му вкъщи. Често ще се налага да прибягвате до обезмирисване.

Падането на козината му е умерено.

Ушите трябва да бъдат почиствани редовно за да се избегнат различни ушни инфекции занапред.

Дресировка

Колкото и да се обучава, не може да се научи да не следва носа си.

Биглите се нуждаят от обучение, което няма да е никак лесно. Обучават се стига това, което  използвате да е по - примамливо от миризмите.

Започнете отрано и не спирайте. Тези кучета се мотивират от храна и никога няма да откажат лакомство.

5.0, 1 гласа
прегледи 28021

Препоръчани продукти

Коментари за Отглеждане и дресировка на Бигъл

 1. 25.

  Здравейте! Имам само една малка питанка: Мноооого трудно ни се получава сядането без наградка, по време на разходка. На 8 месеца е и единственото, което го стимулира да седне е като види купата с храната да идва към неговата собствена. Упражнявали сме го милиони пъти с всякакви дреболийки, но празни ли са ръцете - резултата е почти нулев. Рано ли е, или просто своенравния им нрав няма да му позволи (поне не и скоро) да го прави?
  Благодаря!

 2. 26.

  До 25. Стилиян - няма нищо лошо в това, че изпълнява команда с цел награда. Дори в самите команди и съвети за обучение се препоръчва задължително да имате лакомства, с които да се възнаграждава кучето. Не се притеснявайте. Просто вземете възможно най-малките по размер лакомства предназначение за обучение. В специализираните зоомагазини има различни видове.

 3. 27.

  Благодаря много за отговора! Поздрави! :)

 4. 28.

  Здравейте! Знам, че не тук е мястото, но търся малко бигълче за домашен любимец. Ако на някой му се родят и може да ми подари едничко, моля да се свърже с мен на тел: 0879 131 240

 5. 29.

  Казаха ми че са много агресивни.
  Това вярно ли е?

 6. 30.

  Александър в OLX има страхотни бигълчета.Големи сладури!!!

 7. 31.

  До 29. Нели - ако се обучи по правилният начин от малко, няма да имате проблем с агресия.

 8. 32.

  Исключително смели кучета!!! Невероятни сладури! И аз предлагам ОLX!

 9. 33.

  Мога ли да оставя бигъл на 6 месеца сам за 5 часа

 10. 34.

  Според мен може аз съм ученичка и моето стои около 5 часа само! Пробвай! :)

 11. 35.

  До 33. - може, но не оставяйте опасни предмети в близост до него, които могат да го наранят или такива, които би могло да повреди.

 12. 36.

  Мога ли да оставя бигъл сам за 10часа?

 13. 37.

  Но всеки ден

 14. 38.

  До 36. Николай - ако кучето има създаден режим, има оставена вода и храна, не е проблем. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/лоши-стопани-ли-сме-ако-оставяме-кучето-самичко-по-10-часа-на-ден

 15. 39.

  Мисля да си взема такова кученце.Ще ме посъветваш ли нещо за породата.

 16. 40.

  До 39. Мими120 - всичко е описано в статията. Важно е да му се осигурява достатъчно движение! Енергични и активни кучета са, които са прекрасни домашни любимци.

 17. 41.

  До 39.-Мими120-Препоръчвам ти породата Бигъл.Ако искаш игриво куче,тази порода е прекрасна за теб.

 18. 42.

  от къде мога да си взема бебе бигъл

 19. 43.

  До 42. николай - може да следите нашите обяви: http://zooobqvi.baubau.bg/

 20. 44.

  Тези кучета са удивителни!

Подобни статии

Шарпланинец

Шарпланинец

Синоними: Jugoslavenski ovcarski pas – Sarplaninac Yugoslav Sheepdog - Югославска овчарка Jugos...

Шелти

Шелти

Синоними: Shetland Sheepdog – Шетландска овчарка Sheltie Shetland Schäferhund Berger des She...

Рекламирай в INSERT.BG