Бигъл

Бигъл

Отглеждане и дресировка на Бигъл

Отглеждане

Отглеждане на БигълКак се отглежда БигълКак се държи с деца БигълътДресировка на БигълС Бигъла трябва да сте подготвени за "екшън". Този игрив приятел ще следва всяка една миризма, която подуши и трябва да сте много внимателни, защото ако надуши и тръгне след следа, той няма да се върне докато не стане "победител" в това което търси и преследва.

Забавен е, но не е най - подходящото куче за апартамент, тъй като вероятно ще има доста оплаквания от съседите, които искат спокойствие и тишина.

Най - добре Бигълът ще се чувства в двор, където ще може да бяга на воля. Важно е да има ограда, откъдето не може да избяга, защото хване ли да гони нещо няма да се спре, докато не победи.

Държат се чудесно с децата, затова са подходящи за семейство. За семейства, които обичат да играят на "донеси играчката", това е идеалното куче.

Независимо дали играят на "донеси", търсят из гората или седят в скута Ви, Биглите са обичливи, забавни и весели кучета.

Нуждаят се не само от ежедневни, но и от продължителни разходки за да изразходват енергията си.

Обикновено се разбира добре с други кучета и това не представлява проблем. Малките домашни любимци (например зайчета) може да се окажат проблем, тъй като това е била главната цел и на тяхната селекция.

С правилно възпитание и добра дресировка това може и да бъде предотвратено.

Бигълът не трябва да се оставя за дълго време сам, тъй като се чувства самотен и изразява това си чувство чрез своето виене.

Грижи за козината

Поддръжката на козината му е лесна, но трябва да се къпе по - често. Ако намерят нещо, което мирише добре се отъркват в него и носят миризмата му вкъщи. Често ще се налага да прибягвате до обезмирисване.

Падането на козината му е умерено.

Ушите трябва да бъдат почиствани редовно за да се избегнат различни ушни инфекции занапред.

Дресировка

Колкото и да се обучава, не може да се научи да не следва носа си.

Биглите се нуждаят от обучение, което няма да е никак лесно. Обучават се стига това, което  използвате да е по - примамливо от миризмите.

Започнете отрано и не спирайте. Тези кучета се мотивират от храна и никога няма да откажат лакомство.

Коментари за Отглеждане и дресировка на Бигъл

 1. 21.

  До 19. Ивона - изпращаме ви линк, който се надяваме да ви бъде от полза.

  http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна

  Бихме ви посъветвали да забелижите долу горе кога кученцето се опитва да дефекира у вас и точно тогава да го изкарвате навън. Ние бихме ви посъветвали това да става 15-20 миннутки след хранене.

 2. 22.

  До 20. Ники - наистина ще бъде доста трудно предвид факта, че не е оставал сам и е бил глезен, но не е невъзможно. За да постигнете желания успех ще е нужно вероятно доста време. Бихме ви посъветвали да започнете с минимално време за оставяне на кученцето само - например започвате с 10-15 минути и постепенно увеличавате времето. Съветваме като за начало да излезете от вас докато кученцето се занимава с нещо и не ви вижда, че се приготвяте да излизате, защото те усещат това и обикновено започват да скимтят още докато обувате обувките си.

  Повтаряйте този трик в продължение на няколко дни с постепенно увеличаване на времето. Надяваме се да се получи :) Стискаме ви палци

 3. 23.

  Мерси много за съвета.Ще опитам и дано имаме успех! Да наистина той започва да става неспокоен още щом започна да се обличам,а докато стигна до обуването вече е пред мен на вратата и чака и той да излезе с мен.Другото което искам да попитам е къде е по-добре да го оставям сам.Съветва ли са ме да е в банята или в по-малка стая за да няма много опции за правене на бели..Та кое е по-доброто място,в коридора в хола или в банята.Или е без значение къде е.

 4. 24.

  До 23. Ники - бихме ви препоръчали първоначалните оставяния да бъдат в стаята, в която прекарва най-много време и където е неговото легълце или местенце (вероятно има такова). Там би му било най-комфортно и ще се избегне излишно стресиране. Едно затваряне в банята например би го стресирало още повече.

 5. 25.

  Здравейте! Имам само една малка питанка: Мноооого трудно ни се получава сядането без наградка, по време на разходка. На 8 месеца е и единственото, което го стимулира да седне е като види купата с храната да идва към неговата собствена. Упражнявали сме го милиони пъти с всякакви дреболийки, но празни ли са ръцете - резултата е почти нулев. Рано ли е, или просто своенравния им нрав няма да му позволи (поне не и скоро) да го прави?
  Благодаря!

 6. 26.

  До 25. Стилиян - няма нищо лошо в това, че изпълнява команда с цел награда. Дори в самите команди и съвети за обучение се препоръчва задължително да имате лакомства, с които да се възнаграждава кучето. Не се притеснявайте. Просто вземете възможно най-малките по размер лакомства предназначение за обучение. В специализираните зоомагазини има различни видове.

 7. 27.

  Благодаря много за отговора! Поздрави! :)

 8. 28.

  Здравейте! Знам, че не тук е мястото, но търся малко бигълче за домашен любимец. Ако на някой му се родят и може да ми подари едничко, моля да се свърже с мен на тел: 0879 131 240

 9. 29.

  Казаха ми че са много агресивни.
  Това вярно ли е?

 10. 30.

  Александър в OLX има страхотни бигълчета.Големи сладури!!!

 11. 31.

  До 29. Нели - ако се обучи по правилният начин от малко, няма да имате проблем с агресия.

 12. 32.

  Исключително смели кучета!!! Невероятни сладури! И аз предлагам ОLX!

 13. 33.

  Мога ли да оставя бигъл на 6 месеца сам за 5 часа

 14. 34.

  Според мен може аз съм ученичка и моето стои около 5 часа само! Пробвай! :)

 15. 35.

  До 33. - може, но не оставяйте опасни предмети в близост до него, които могат да го наранят или такива, които би могло да повреди.

 16. 36.

  Мога ли да оставя бигъл сам за 10часа?

 17. 37.

  Но всеки ден

 18. 38.

  До 36. Николай - ако кучето има създаден режим, има оставена вода и храна, не е проблем. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/лоши-стопани-ли-сме-ако-оставяме-кучето-самичко-по-10-часа-на-ден

 19. 39.

  Мисля да си взема такова кученце.Ще ме посъветваш ли нещо за породата.

 20. 40.

  До 39. Мими120 - всичко е описано в статията. Важно е да му се осигурява достатъчно движение! Енергични и активни кучета са, които са прекрасни домашни любимци.

Подобни статии

Кангал

Кангал

Синоними: Kangal Çoban Köpeğ Coban Kopegi Karabash Anatolian Shepherd Dog – Анадолско пастирск...

Акбаш

Акбаш

Синоними: Akbash Anatolian Shepherd Dog   ПроизходТурцияFCI номер на стандарта---Класифика...

Доберман - пинчер

Доберман - пинчер

Синоними: Doberman Doberman Pinscher  Разновидности: Черно и червено, schwarz und rot Каф...

Рекламирай в INSERT.BG