Бигъл

Бигъл

Здравословен статус и проблеми при Бигъл

Високите разходи за ветеринар при тази порода са рядкост. Селекцията в продължение на векове е премахнала голяма част от болестите при Бигъла.

Въпреки това обаче, според наблюдения най - честите здравословни проблеми при тях са:

 • Здравословни проблеми при БигълЕпилепсия
 • Проблеми с очите -  глаукома и катаракта
 • Проблеми с щитовидната жлеза
 • Нарушения в кръвообръщението
 • Затлъстяване - ако не се контролира храненето и се пренебрегват разходките, големият апетит на Бигъла ще доведе и до този неприятен проблем
5.0, 1 гласа
прегледи 12809

Препоръчани продукти

Коментари за Здравословен статус и проблеми при Бигъл

 1. 46.

  До 45. iva - в началото ще е по-трудно ако кученцето се вземе малко, тъй като ще има нужда от поне 3 пъти извеждане навън докато свикне. Ако има кой да го изкарва на разходка не е проблем да остава само през деня. Но в началото няма да може да се "стиска" 9 часа. Имайте това впредвид!

 2. 47.

  ами значи аз съм на училище мама и тати могат но за известно време но проблем ли да е в апартамет

 3. 48.

  До 47. iva - не е проблем да се гледа в апартамент.

 4. 49.

  Тази порода е прекрасна . Моята приятелка има бигъл и когато роди каза че ще ми даде едно.

 5. 50.

  Мога ли да бъда искрена по лични ВИЖДАНИЯ? КОМЕНТАР?-ТРУДНО Е ЗА ГЛЕДАНЕ ЗА ХОРА,ЖЕЛАЕЩИ СПОКОЙНО И ПАСИВНО КУЧЕ...Бигълчетата са щури ,импулсивни и с характер,но внасят много емоция и живот...Моят бигъл, макар и палав ,никога не би заменила,защото би било по-лесно, да се отрека от темперамента им.:Но ако нямате желание не се заемайте, защото кученцето е живот и ако един такъв щур живот , ще ти се опре,не се занимавай...Кученцата носят също душа...

 6. 51.

  След каква възраст кучето може да се извежда на разходки.

 7. 52.

  До 51. Димитър - след поставяне на 2-та ваксина, може да се започне с разходките. Ако ваксинационната схема върви по календар, това значи около 2 месечна възраст.

 8. 53.

  Ако си взема бигъл на 2 години примерно. Ще се привърже ли към мен?

 9. 54.

  До 53. Иван И. - не е важна възрастта, а подхода към самото куче! Разбира се, че ще се привърже ако се грижите с любов за него!

 10. 55.

  Здравейте,подариха ми бигъл-женска за мой р.д..Когато беше на 1м,сега е вече на 5м,и е изключително,игрива,импулсивна,своенравна и т.н.правя и дълги разходки,но явно не и е достатъчно.работя по-15ч,общо взето съм 17ч навън.Това със сигурност се отразява на нея.защото живея сама.всеки път когато се прибирам има голяма доза направени пакости и бели.вчера вече беше прекалила,направила голяма дупка в матрака на леглото и извадила и накъсана дунапрена от него.Има ли период в който спират да правят подобни бели.Или е защото е сама.понеже като я оставя и за 5 мин.пак прави бели.дори и като съм си вкъщи не спират.знам,че до определено време са като дяволчета и постоянно правят пакости.но,ежедневно???

 11. 56.

  До 55. Светла - по принцип при Вас се дължи и на двете причини - със сигурност го прави поради факта, че доста време е само вкъщи, но и на тази възраст определено са много палави. Отделно породата също е доста пакостлива и активна по принцип. Това, което Ви съветваме да направите е да заградите едно пространство от дома си, в който кученцето да стои, докато е само вкъщи. Може да оградите с импровизирана оградка например.

 12. 57.

  Здравейте , разбрах че тези сладури малко повечко да лсйвт и вият

 13. 58.

  Съжалявам за грешките . Може ли да се превъзпитат тези сладури да не лаят и вият когато са сами?

 14. 59.

  До 58. Петя - по принцип е до темперамента на самото куче. Не е при всички, но често се случва да. Трудно бихте премахнали точно това поведение на кученцето. Ако сега ще вземате куче от тази порода е добре да започнете обучение след навършване на 2-3 месечна възраст. Изпращаме Ви линк с команди, които ще Ви бъдат от полза. В статията има и команда за лаенето: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 15. 60.

  Ако кучето е в къща с двор ще прави ли дупки в двора понеже е ловджийско?

 16. 61.

  До 60. Румен - твърде вероятно е, ако е в затворено оградено пространство, което е малко като площ.

 17. 62.

  Страхотни съвети,ще се възползвам. А когато бебе по колко пъти трябва да яде?

 18. 63.

  До 62. Теменужка Стоянова - добре е в началото дневната дажба да бъде разделена на поне 4 хранения.

 19. 64.

  Здравейте. Искам да си вземем мъжки бебе бигъл. Бихте ли ме посъветвали от къде да го закупя?

 20. 65.

  До 64. Дани - точно място няма как да Ви кажем, но това което можем да Ви посъветваме е, ако искате кученцето да е чистокръвно и с родословие, то да бъде взето от лицензиран развъдник. В интернет може да намерите и такива.

Подобни статии

Крашки овчар

Крашки овчар

Синоними: Krazski Ovcar Karst Sheepdog Istrian Sheepdog Karstschäferhund Berger du Karst Ber...

Босерон

Босерон

Синоними: Berger de Beauce – Френска овчарка Beauceron French Short-Haired Sheperd Bas rou...

Брадато коли

Брадато коли

Синоними: Bearded Collie Highland Collie Mointain Collie Hairy Mou'ed Collie Colley barbu ...

Рекламирай в INSERT.BG