Бигъл

Бигъл

Външен вид на Бигъл

Космена покривка

Външен вид на БигълКакъв цвят е БигълаБиглите имат лъскава, гладка и сравнително къса космена покривка, която е с твърд горен слой.

В долната част на опашката косъмът е малко по - дълъг.

Окраска

Цветовете, които включва окраската на биглите са типичните за гончетата. Основната окраска е трицветна, включваща черно, бяло и кафяво.

Други разновидности:

 • Лимонено - жълта и бяла
 • Жълтеникаво - кафява и бяла

Очи

Цветът на очите най - често е лешников.

Опашка

Върхът на опашката е бял.

5.0, 1 гласа
прегледи 11269

Коментари за Външен вид на Бигъл

 1. 53.

  Ако си взема бигъл на 2 години примерно. Ще се привърже ли към мен?

 2. 54.

  До 53. Иван И. - не е важна възрастта, а подхода към самото куче! Разбира се, че ще се привърже ако се грижите с любов за него!

 3. 55.

  Здравейте,подариха ми бигъл-женска за мой р.д..Когато беше на 1м,сега е вече на 5м,и е изключително,игрива,импулсивна,своенравна и т.н.правя и дълги разходки,но явно не и е достатъчно.работя по-15ч,общо взето съм 17ч навън.Това със сигурност се отразява на нея.защото живея сама.всеки път когато се прибирам има голяма доза направени пакости и бели.вчера вече беше прекалила,направила голяма дупка в матрака на леглото и извадила и накъсана дунапрена от него.Има ли период в който спират да правят подобни бели.Или е защото е сама.понеже като я оставя и за 5 мин.пак прави бели.дори и като съм си вкъщи не спират.знам,че до определено време са като дяволчета и постоянно правят пакости.но,ежедневно???

 4. 56.

  До 55. Светла - по принцип при Вас се дължи и на двете причини - със сигурност го прави поради факта, че доста време е само вкъщи, но и на тази възраст определено са много палави. Отделно породата също е доста пакостлива и активна по принцип. Това, което Ви съветваме да направите е да заградите едно пространство от дома си, в който кученцето да стои, докато е само вкъщи. Може да оградите с импровизирана оградка например.

 5. 57.

  Здравейте , разбрах че тези сладури малко повечко да лсйвт и вият

 6. 58.

  Съжалявам за грешките . Може ли да се превъзпитат тези сладури да не лаят и вият когато са сами?

 7. 59.

  До 58. Петя - по принцип е до темперамента на самото куче. Не е при всички, но често се случва да. Трудно бихте премахнали точно това поведение на кученцето. Ако сега ще вземате куче от тази порода е добре да започнете обучение след навършване на 2-3 месечна възраст. Изпращаме Ви линк с команди, които ще Ви бъдат от полза. В статията има и команда за лаенето: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/обучение-на-кучето

 8. 60.

  Ако кучето е в къща с двор ще прави ли дупки в двора понеже е ловджийско?

 9. 61.

  До 60. Румен - твърде вероятно е, ако е в затворено оградено пространство, което е малко като площ.

 10. 62.

  Страхотни съвети,ще се възползвам. А когато бебе по колко пъти трябва да яде?

 11. 63.

  До 62. Теменужка Стоянова - добре е в началото дневната дажба да бъде разделена на поне 4 хранения.

 12. 64.

  Здравейте. Искам да си вземем мъжки бебе бигъл. Бихте ли ме посъветвали от къде да го закупя?

 13. 65.

  До 64. Дани - точно място няма как да Ви кажем, но това което можем да Ви посъветваме е, ако искате кученцето да е чистокръвно и с родословие, то да бъде взето от лицензиран развъдник. В интернет може да намерите и такива.

 14. 66.

  Имаме женски бигъл на 2м и 20 дни и сме много изненадани от лакомията му.4.9 кг яде по 3пъти дневно по 50 гр. Суха качествена храна, но ми се струва гладно.Колко е нормално да се дава?

 15. 67.

  До 66. Мартин - зависи каква точно е храната. При положение, че е висок клас, на опаковката би следвало да има табличка, на която е описано точно колко е дневната дажба. Имайте предвид, че на тази възраст е добре храненията да са 4, а не 3.

 16. 68.

  Можели на 8 месеца да се на учи да пикае на вън

 17. 69.

  Искам да си взема бигъл но на колко месеца трябва да се започне с ваксините

 18. 70.

  от къде мога да намеря във варна

 19. 71.

  До 68. Анатоли - доста сте закъсняли с приучването за изхождане навън, но да, може разбира се. Просто ще е нужно вероятно повече време, за да свикне. Изпращаме Ви статия, която ще Ви бъде от полза: http://zoomedia.baubau.bg/съвети/съвети-научим-куче-ходи-навън-тоалетна

 20. 72.

  До 69, 70. emre - първата ваксинация се поставя обикновено след навършване на 40 дни (средно на 43-45 ден). Най-лесно е да следите обявите в интернет с локация Варна.

Подобни статии

Ка Де Бо

Ка Де Бо

Синоними: Perro de Presa Mallorquin – Бойно куче от Майорка Ca de Bou Mallorquin Bulldog Chi...