Абисинска котка

Абисинска котка

Външен вид на Абисинска котка

Космена покривка

Козина при Абисинска коткаОкраска на Абисинска коткаКозината при абисинските котки е сравнително къса, поради което се причисляват и към късокосместите породи котки. Тя е гъста и копринена на допир.

Окраска

Космената им покривка привлича веднага вниманието поради необичайният си вид. Тя е такава поради един специален доминиращ мутантен ген, известен като Та.

Всеки косъм има основен цвят с 3 или 4 по - тъмни цветови ленти. Козината им е по - светла в основата и по - тъмна към върха.

Стъпалата и гърбовете на задните крайници са винаги черни на цвят. Често по козината на челото им има една М-образна шарка.

С течение на годините са разработени и други цветове на тази котка, но отличителните черти и козината като цяло са останали същите. Гърба на задните крайници и основата на лапите винаги са по - тъмни. През последните години все по - голяма популярност придобиват синкавите абисински котки.

Има и сребристи абисински котки, които обаче се водят отделна група на породата. Въпреки, че този цвят съществува в продължение на десетилетия, той все още не е признат от "Асоциацията на любителите на котки", най - големият в света регистър за породисти котки.

Очи на Абисинска коткаРазвъдниците избягват да размножават тези котки, защото имат нежелани жълто-кафяви петна по козината.

Очи

Цветът на очите при абисинската котка най-често е златист или зелен.

Препоръчани продукти

Подобни статии

Арденско бувие

Арденско бувие

Синоними: Bouvier des Ardennes Ardennes Cattle Dog Ardenner Treibhund   ПроизходБелгияFCI...

Фландърско бувие

Фландърско бувие

Фландърското Бувие, наричано още "Белгийско - френска овчарка", е овчарско (пастирско) куче, което н...

Дого Аржентино

Дого Аржентино

Дого Аржентино, както го наричат в испаноговорящите страни, е страхотно куче при лов на диви свине и...