Абисинска котка

Абисинска котка

Външен вид на Абисинска котка

Космена покривка

Козина при Абисинска коткаОкраска на Абисинска коткаКозината при абисинските котки е сравнително къса, поради което се причисляват и към късокосместите породи котки. Тя е гъста и копринена на допир.

Окраска

Космената им покривка привлича веднага вниманието поради необичайният си вид. Тя е такава поради един специален доминиращ мутантен ген, известен като Та.

Всеки косъм има основен цвят с 3 или 4 по - тъмни цветови ленти. Козината им е по - светла в основата и по - тъмна към върха.

Стъпалата и гърбовете на задните крайници са винаги черни на цвят. Често по козината на челото им има една М-образна шарка.

С течение на годините са разработени и други цветове на тази котка, но отличителните черти и козината като цяло са останали същите. Гърба на задните крайници и основата на лапите винаги са по - тъмни. През последните години все по - голяма популярност придобиват синкавите абисински котки.

Има и сребристи абисински котки, които обаче се водят отделна група на породата. Въпреки, че този цвят съществува в продължение на десетилетия, той все още не е признат от "Асоциацията на любителите на котки", най - големият в света регистър за породисти котки.

Очи на Абисинска коткаРазвъдниците избягват да размножават тези котки, защото имат нежелани жълто-кафяви петна по козината.

Очи

Цветът на очите при абисинската котка най-често е златист или зелен.

Препоръчани продукти

Подобни статии

Бяла (Полярна) мечка

Бяла (Полярна) мечка

Лат. Ursus maritimus Семейство Мечки Разред Хищници Полярната мечка ли е най – големият сухоз...

Еструска земеровка

Еструска земеровка

Лат. Suncus etruscus Сем. Земеровки Разред Насекомоядни Преди около 150 години италиански пр...

Лъв

Лъв

Лат. Panthera leo Семейство Коткови (Котки) Разред Хищници Страхува ли се лъвът от човека? "...

Тигър

Тигър

Лат. Panthera tigris Семейство Котки Разред Хищници По - голям ли е тигърът от лъва? Може би ...